"ANAHTAR KELİMELERLE HİKAYE YAZMA VE ANLATMA YARIŞMASI" BAŞLADI

YARIŞMAYA KATILACAK ESERLERDE ARANAN ŞARTLAR

• Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranır:
  •   Başvuru yapılan eserin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  •  Eserlerin konusu öğrencilerin hayal gücü ile sınırlıdır.
  •   Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.
  •   Eserlerde sınıf öğretmenleri tarafından kendisine bildirilen anahtar kelimelerden en az 3 kelime bulunmalıdır.
  •   Eserlerde kullanılan anahtar kelimeler hikâye başlığından önce “ Hikâyede kullanılan anahtar kelimeler” başlığı ile belirtilmelidir.
  •   Eserler öğrencinin kendi el yazısı ile yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazılacaktır. Yazı ve sayfa düzenine dikkat edilecek.
  •   Oluşturulan eserler en az 1 en fazla 5 sayfa olmalıdır. Sayfa numaraları sayfa sonunun orta bölümünde belirtilmelidir.
  •   Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış; başka bir yarışma veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir.
  •   Her yazar ancak bir (1) eserle yarışmaya katılabilir.
  • Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış hikâyeler yarışmaya kabul edilmez

18.12.2023 68

18-12-2023